CRYPTO Закуска #9

По-незначителни, но все пак сладки.

Vitalik Buterin изгори $6.74В Shiba Inu

Co-founder-ът на Етър изгори 410.24Т от токена, които му бяха подарени от създателите на SHIB. Той каза, че ако бе направил нещо друго с тях (да ги държи дългосрочно), то може да се сметне като излишна спекула. 

В момента на транзакцията сумата на изгорените токени е била $6.74В.

Крипто миньорите в Иран ще бъдат “тежко глобявани” ако копаят крипто в дома си

Говорител на Министерството на финансите в Иран каза, че всеки, който използва домашно електричество, за да копае крипто, ще бъде глобяван.

Rajabi сподели, че минуването на крипто е вторият най-голям проблем за недостига на ток в страната. Първият е намаляването на електричеството, идващо от ВЕЦ, поради липсата на дъжд в страната. Поради тези причини Правителството налага ограничения на ползването на домашно електричество за минуване на криптовалути.

MicroStrategy купува Биткойн за $15М

Въпреки нападките на Musk миналата седмица, MicroStrategy закупи 271 Биткойна за $15М. Michael Saylor потвърди, че компанията притежава общо 91 850 койна.

„Биткойн е най-чистите пари, които човечеството някога е измисляло“ - сподели Saylor по време на шоуто на Lily Knight.

За повече информация относно новините, посети Cryptomania Bg, където ще намериш ГОРЕЩИТЕ крипто новини от деня.🔥

Биткойн Фондът на Grayscale танкира, след като акциите се търгуват на загуба от 20%

През миналата седмица Биткойн Фондът на Grayscale (GBTC) стигна търгуване на отбив от 20.48%. Тези инвеститори, които са купили акции на Фонда преди, страдат от огромни загуби, като сред тях е компанията за крипто заеми BlockFi.

След причините за това е появата на нови конкурентни продукти, като Биткойн ETF-ът в Канада. Той предлага по-лесна и по-евтина възможност за инвеститорите. 

Азиатската банка DBS ще държи Биткойн за клиентите си

DBS Group съобщи в петък, че ще предоставя крипто услуга за клиентите си. Сингапурската група ще държи Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и XRP за богатите си потребители.

Coinbase добавя Dogecoin през следващите 6-8 седмици

CEO-то на Coinbase, Brian Armstrong, сподели, че крипто борсата ще добави meme койна Dogecoin в листата си от валути.

По време на earnings call той каза: “Планираме да листнем DOGЕ в следващите 6-8 седмици”. 

NVIDIA иска да спре употребата на някои от графичните си карти за минуване на крипто

NVIDIA, най-големият производител на компютърни чипове в САЩ по пазарна капитализация, се противопоставя на крипто миньорите. 

Компанията сподели, че намалява hash rate-а на три от графичните си процесори, използвани както за игри, така и за минуване на крипто. Това са линиите на GeForce RTX 3080, RTX 3070 и RTX 3060 Ti.