CRYPTO Закуска #8

По-незначителни, но все пак сладки.

🍃Tesla спира да приема Биткойн, пази природата

В tweet вчера CEO-то на Tesla, Elon Musk, съобщи, че компанията спира да приема плащания в Биткойн, поради високите енергийни разходи от минаването на криптовалутата.

 "We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for Bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel." - написа той.

🍃Турските крипто борси да докладват всеки търгувал над $1200 на правителството

Крипто борсите в Турция трябва да докладват на правителството всеки, който търгува или инвестира в тях над 10 000 Лири ($1 200). Това съобщи Министърът на финансите на страната Lütfi Elvan по националната телевизия CNN Türk.

🍃Galaxy Digital купува BitGo за $1.2В

Galaxy Digital, фирма за финансови услуги оглавена от Michael Novogratz, съобщи, че ще закупи крипто custody компанията BitGo за повече от $1В. Разплащането ще е в кеш и в акции на Galaxy. 

Според съобщението акционерите на BitGo ще получат за сделката 33.8М новоиздадени акции на Galaxy, както и $265 в кеш.

За повече информация относно новините, посети Cryptomania Bg, където ще намериш ГОРЕЩИТЕ крипто новини от деня.🔥

🍃PayPal с рекорден растеж за Q1

Финтех гигантът съобщи приходи от $6.03В. Резултатите от доклада показват повишаване на разплащанията от $277В за Q4 2020 до $285В за Q1 2021. Това е доста необичайно, тъй като в началото на годината обемът на разплащанията намалява след коледните празници.

Само няколко часа след представянето на отчета, цената на акциите на PayPal скочи с 5% и стигна до $260.

🍃Bitwise прави ETF на крипто компании

Bitwise съобщи, че ще създаде нов ETF, който ще даде на инвеститорите възможност да имат експозиция в крипто. ETF-ът ще следи цената на 30 компании, които имат голяма експозиция в Биткойн. Сред бизнесите са крипто борсата Coinbase, Microstrategy, Bitfarm (фирма за минуване на Биткойн).

🍃Chainlink Founder: DeFi може да стигне до $1Т следващата година

Sergey Nazarov, създателя на Chainlink, мисли, че DeFi протоколите ще имат обща стойност от $1Т до следващата година. За сравнение днес Биткойн има пазарна капитализация малко над $1Т.

По време на Ethereal Summit, Nazarov сподели, че „стойността, заключена в DeFi, ще има още една нула през следващата година. Така че, ако сега е на $70M, той достига до $700M. Може би достига до $1T. И пренебрегването му (на DeFi) ще стане невъзможно.”

🍃VanEck кандидатства за Етър ETF

В началото на годината компанията подаде молба за Биткойн ETF. В момента отговорът от SEC е, че периодът на разглеждане е удължен до 17 юли. Въпреки забавянето на развитията, това не обезкуражи VanEck и бизнесът бе първият, подал молба за Етер ETF в САЩ. 

🍃Институциите по следите на инвеститори – искат информация от Coinbase

В т.н. Transparency Report, бизнесът казва, че за 2020 е получил 4227 молби от страна на САЩ и регулатори по света да предостави информация относно конкретни клиенти и споделя, че тази бройка расте. 

Това, което е интересно е, че различни институции търсят информация от Coinbase. От FBI, през Агенции по събиране на данъци, IRS, Агенции за борба с наркотични вещества (DEA) , до Агенции по храните и лекарствата (FDA).