CRYPTO Закуска #11

По-незначителни, но все пак сладки.

Иран забранява добива на Биткойн за лятото като мярка срещу спиране на захранването

Минирането на Биткойн и други криптовалути ще бъде забранено в Иран за следващите няколко месеца, поради голямото количество електроенергия, което сектърът потребява. Това обяви Президентът Hassan Rouhani в Националната телевизия.

PayPal да разреши на клиентите си да изпращат Биткойн извън app-a

PayPal планира да разшири крипто услугите си, като разреши на потребителите да изпращат криптовалутите извън платформата.

В изказване директорът на блокчейн и крипто, Jose Fernandez da Ponte, заяви, че PayPal иска клиенти да могат да „донесат своята криптовалута при нас, за да могат да я използват в търговия и ние искаме те да могат да вземат криптовалутата, която са закупили с нас, и да я занесат до дестинацията по техен избор.” Той обаче не сподели кога услугата ще бъде налична за клиентите.

За повече информация относно новините, посети Cryptomania Bg, където ще намериш ГОРЕЩИТЕ крипто новини от деня.🔥

Тайландският SEC иска да регулира DeFi

Децентрализираните финанси (DeFi) ще трябва да получават лиценз, издаден от Securities and Exchange Commission (SEC) на Тайланд.

„Издаването на дигитални токени трябва да бъде разрешено и контролирано от SEC, а издателят е длъжен да разкрива информация и да предлага монетите през токен портали, лицензирани съгласно Digital Asset Decree” – пише в пост SEC.

Robinhood скоро ще даде възможност за преместване на Dogecoin, казва COO-то

Една от целите на новото COO (chief operating officer) на Robinhood, Christine Brown е да позволи на клиентите да правят транзакции с крипто извън app-a. 

Засега обаче няма краен срок, в който услугата ще влезе в сила. COO-то каза, че това е по-труден tool за имплементация, както и че трейдърите трябва да имат предвид, че транзакциите са необратими, както и че таксите за тях са по-високи в зависимост от натовареността на мрежата. 

Централната банка на Турция срещу Биткойн поради екологични съображения

Банката говори за екологичните последици, които има добивът на криптовалутите. Мотиви, доста сходни с тези на Китай.

Репортът разказва за някои от рисковете, свързани с криптовалутите. Един от тях е екологичният отпечатък, които според банката те имат. “Крипто добивът води до голямо потребление на енергия, допринасяйки за глобалното затопляне“ – пише банката.

Британската банка Starling вдига крипто забраната си на 23 юни

Дигиталната банка Starling въведе забрана за депозиране на средства към крипто борсите, поради забелязани нива на престъпна дейност. Само няколко дни по-късно обаче банката обяви крайна дата на забраната. 

Според изявлението Starling тества система за превенция срещу финансови престъпления.

ЕЦБ предупреждава държавите, които не мислят да издадат своя дигитална валута

Главната европейска банка публикува репорт, в който казва, че всяка държава, която не желае да разработва дигитална валута на централната банка (CBDCs), може да срещне заплаха на финансовата си система и монетарна политика.

Репортът “Интернационалната роля на еврото, юни 2021” споменава, че има риск от “чуждестранни тех гиганти потенциално да предоставят изкуствени валути в бъдещето”.

Въпреки че докладът не посочи конкретни организации, се има предвид Facebook – Diem Association. През миналия месец асоциацията каза, че версията на дигиталната валута е на път да стане реалност.